Geoteknik Ltd. Şirketi Yeni Nesil Ölçme Teknolojilerini Tanıttı

Kocaman Pro ekibi olarak, 06.08.2022 tarihinde Sakarya’da Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ve Geoteknik Ltd. Şirketi işbirliği ile düzenlenen yeni nesil ölçüm teknolojileri tanıtım toplantısına katılım sağladık.

Sakarya genelinde harita ve kadastro hizmeti veren birçok özel şirket ve kamu kurumu çalışananının katılım sağladığı toplantıda, özellikle son günlerde sektörde yaygın olarak kullanılmaya başlanan dron teknolojilerinden ve bu teknolojiler ile elde edilmiş çalışmalara ait detaylardan bahsedildi. Geoteknik Ltd. Şirketi Satış Müdürü Serkan CANİK’in yeni nesil ölçme teknolojilerine ilişkin yapmış oldukları giriş konuşmasının ardından Teknik Destek Mühendisi Yasin KONYAR’ın yeni nesil haritalama teknolojileri olan dronlar hakkında yapmış olduğu kapsamlı sunum katılımcılar tarafından oldukça ilgi ile karşılandı. Sunumda, özellikle piyasada yaygın olarak kullanılmakta olan iki farklı model dronun aralarındaki avantajlar ve dezavantajlardan bahsedildi. Ayrıca dronlar ile elde edilen verilerin değerlendirilmesi noktasında kullanılan yazılımlar ve bu yazılımlara ilişkin detaylar aktarıldı. Yapılan sunumun ardından Sakarya semalarında bahsi geçen her iki dron ile demo uçuş gerçekleştirildi.

Phantom 4 RTK & MATRICE 300 RTK

Toplantıya ait fotoğraf galerisine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca ölçme teknolojilerine ilişkin olarak sizin tercihinizin hangisi olduğunu (Totalstation, GPS/GNSS, Dron) detayları ile yorumlara yazarak bizimle ve takipçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir